2006+ Honda Civic Forum banner

Faults

3 reading
2.4M views 23K replies 393 participants last post by  stratos08  
Ελειψη ζεστού αέρα στην καμπίνα είτε στο low είτε στο hi η ίδια θερμοκρασία, υπεύθυνος ο συνήθης ύποπτος, σπασμένο το μπράτσο στο μοτέρ ελέγχου ζεστό κρύο.

--
Συγγνώμη, δεν έχω καταλάβει πώς στέλνονται private messages, θα ήθελα το αρχειο για 3d printing αν υπάρχει

Καλημέρα και πάλι,

σιγά σιγά μαζεύω το χοντάκι, καθώς το πήρα ολίγον παραμελημένο από τον προηγούμενο και έχει εμφανίσει σχεδόν όλα τα κοινά προβλήματα

ευχαριστώ πολύ τον KonstantinosM για το 3D print του μοχλού ψύξης θέρμανσης, το τύπωσα σε πλαστικό αντοχής και το έβαλα δουλεύει μια χαρά (y)

το καντράν έσβηνε τελείως εν κινήσει και μετά εμφάνιζε check engine light 😳, το έφτιαξα σε μάστορα, μαζί με την κεντρική οθόνη.

Η μίζα έκανε θόρυβο, καθαρίστηκε και τώρα είναι μια χαρά

Το πεντάλ του συμπλέκτη κάνει το γνωστό τρίξιμο... Μήπως σας βρίσκεται αρχείο 3D print για τα πλαστικά κυλινδράκια; Κάπου πήρε το μάτι μου ότι κάποιο μέλος τα βρήκε φτιαγμένα από χαλκό. Τα έχω λαδώσει και βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά μάλλον χρήζουν αντικατάστασης

Εαν σε ενδιαφέρουν οι ορειχάλκινες ροδέλες υπάρχουν μερικά ζευγάρια ακόμη με 16 ευρώ (μαζι και τα ταχυδρομικά) στίς στέλνω οπουδήποτε στην Ελλάδα, στείλε ΠΜ για περισσότερα.
Σίγουρα ενδιαφέρομαι,
παιδιά χίλια συγγνώμη έχω ψάξει παντού στο site ακόμα δεν έχω καταλάβει πώς στέλνονται PM μπορεί κάποιος να μου πει 🙏
Στο προφίλ κάτω από το όνομα γράφει start conversation, πατώντας το μου βγάζει
You do not have permission to view this page or perform this action.
και στην καρτέλα conversations δεν υπάρχει τίποτα...

Το όριο που βάζουν στα manual οι εταιρείες αφορά περισσότερο θέματα εγγύησης, π.χ. αν ο κινητήρας καίει περισσότερο από αυτό το όριο, θα πρέπει να τον επισκευάσουν εφόσον είναι εντός εγγύησης. Για εμένα αν καταναλώνεται 1λ ανά 1000 χιλιόμετρα σαφώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα ή διαρροή.

Τώρα υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί οι κινητήρες καίνε λάδια. Στη δική σου περίπτωση εγώ δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Εφόσον κάνεις αρκετά χιλιόμετρα και δεδομένης της θερμοκρασίας της χώρας, θα δοκίμαζα λίγο πιο «χοντρά» λάδια πχ 5-30, και οπωσδήποτε fully synthetic. Καλό θα ήταν να μην τα αφήνεις πάνω από 8.000 χλμ αν θέλεις να κρατήσεις για καιρό το όχημα:)

Δεν είχα ζεστό αέρα σήμερα.. Δυστυχώς είδα ότι έσπασε ο μοχλός ψύξης/θέρμανσης που έφτιαξα με 3D printing πριν κανα δίμηνο. Δεν έσπασε στη μέση όπως ο εργοστασιακός αλλά κόπηκε στο σημείο που κουμπώνει στο πλαστικό γραναζάκι:

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με τυπωμένο μοχλό; Το είχα τυπώσει και σε σκληρό υλικό ABS, μου κάνει εντύπωση που δεν άντεξε..

Μίλησα λίγο με τον τεχνικό που ανέλαβε την εκτύπωση, γιατί σκόπευα να παραγγείλω κι άλλο, και μου ανέφερε ότι μάλλον δεν έχει τόσο σημασία το υλικό. Μου πρότεινε να ανοίξω μια τρύπα στην κορυφή και να βάλω μεταλλικό πίρο ή βίδα. Τι να πω, μπορεί το δικό σας να βγει πιο γερό. Μπορεί να είναι και θέμα ελλιπούς λίπανσης του μηχανισμού, δεν το έχω τσεκάρει ακόμα ενδελεχώς, απλώς είδα ότι έσπασε λυγίζοντας το πλαστικό κάλυμμα δίπλα από τα πετάλια.

Πάντως δεν έχω δυστυχώς χρόνο να ασχοληθώ και θα πήγαινα στον μάστορά μου για άσχετα θέματα έτσι κι αλλιώς, οπότε θα το αναλάβει μάλλον αυτός 🙃
Θα επανέλθω την επόμενη εβδομάδα.

Καλά κάνεις και το αναφέρεις.Εγώ δεν το έχω βάλει ακόμα πάνω.Ο Νίκος @coyote80 είχε τρέξει τη διαδικασία στο groupbuy και φτιαξαμε με τη μέθοδο nylon από υλικό
ABS+POLYCARBONATE

Ιδού λοιπόν:

Φαίνεται πως μετά την επένδυση στη μέση, το αδύναμο σημείο μεταφέρεται στην άκρη.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα πρέπει αφού το σηκώνεις μέχρι τη μέση περίπου να ανεβαίνει σιγά σιγά μόνο του όταν το αφήνεις. Προφανώς θέλουν αλλαγή τα αμορτισέρ. Τα ορίτζιναλ για το μοντέλο χωρίς τη μεγάλη αεροτομή έχουν κωδικό 74820SMGE03 και είναι μάρκας Stabilus αν θυμάμαι καλά.

Καλησπέρα και πάλι σε όλες και όλους! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας στο τελευταίο μου ερώτημα! Στο ίδιο αυτοκίνητο, Civic 5d Sport (FK1) του 2010 (γενιάς 8.1), έχει φθαρεί το "μαμά" πατάκι του οδηγού και θέλω να μου προτείνετε κάτι value for money: όσο πιο ποιοτικό αλλά και φθηνό. Ίσως δεν αλλάξω και τα τέσσερα: τα δύο πίσω είναι μια χαρά! Ευχαριστώ!
Είχα πάρει αυτή τη σειρά, είναι καλή ποιότητα. Δεν νομίζω να βρεις να πουλάνε μόνο του οδηγού, αν βρεις κάτι άλλο πρόσεχε να είναι για 5D γιατί εγώ την πάτησα, πήρα για 4D ήθελαν κόψιμο 🙃 ...

Βρήκα αυτές τις οδηγίες για όσους δεν έχουν υποδοχές για να καρφώνουν τα χαλιά στο πάτωμα τους (όπως εγώ:cry:). Είναι για Jazz αλλά πάνω κάτω το ίδιο είναι. Νομίζω είναι απαραίτητο να κλειδώνει τουλάχιστον στην πλευρά του οδηγού...

Οι υποδοχές

Attachments

μισό, ούτε εγώ έχω υποδοχές για να καρφώνουν τα χαλάκια στο πάτωμα, έχω ένα ματζαφλάρι σε σχήμα Τ που πιάνει σε μιά βίδα στη βάση του καθίσματος και έχουν τα χαλάκια 2 τρύπες που το κρατάνε σταθερό...και αυτό μόνο στον οδηγό...
Αυτά τα αξεσουάρ νομίζω μπαίνουν στην αντιπροσωπεία, δεν είναι εργοστασιακά γι αυτό και οι διαφοροποιήσεις..

Είμαι κάτοχος παρόμοιας χρονιάς από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δυστυχώς το θέμα με το πεντάλ είναι ακριβώς αυτό που φοβάσαι, είναι πολύ συχνή βλάβη στα πρώτα Civic mk8... Και εγώ στην αρχή πίστευα ότι θα ήταν κάτι απλό γιατί δεν έβγαζε σφάλμα. Το τραγικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που οδηγάνε καθημερινά τέτοια αυτοκίνητα με προβληματικά φρένα για χρόνια και δεν τους καίγεται καρφί... Βάζουν και τα παιδιά τους μέσα.. 🙄

Τωρα για το θεμα με το πενταλ φρενου, καταλαβαινω οτι το πιο πιθανο ειναι η μοναδα abs, το οποιο ειναι προφανως πολυ σοβαρο. Απλα ηθελα να ξερω αν υπηρχε τροπος να σιγουρευτω στο test drive.
Δηλαδη αν ειναι χαλασμενη η μοναδα abs, θα πιασει το abs σε αποτομο φρεναρισμα? Αν πιασει, συμαινει οτι δεν ειναι η μοναδα? Με χαλασμενη μοναδα, το vsa δουλευει?
Ναι, η μονάδα αποτελείται από υδραυλικές βαλβίδες, τρόμπα, μοτέρ και το ηλεκτρονικό controller. Αυτό που συμβαίνει κατά πάσα πιθανότητα είναι ότι ορισμένες βαλβίδες μένουν κολλημένες σε ανοικτή θέση και το υγρό «επιστρέφει».

Όλα τα υπόλοιπα συστήματα λειτουργούν κανονικά, αν και δεν νομίζω με την ίδια αποτελεσματικότητα. Στην δική μου περίπτωση για παράδειγμα σε απότομο φρενάρισμα το ABS ενεργοποιούνταν κανονικά. Το πεντάλ βέβαια βυθιζόταν μέχρι το πάτωμα, και σαφώς δεν έδινε επ'ουδενί αίσθηση εμπιστοσύνης...

Σβήνει - αναβοσβήνει το καντράν και σου βγάζει Check engine; Μου έτυχε και μένα, είναι θέμα του καντραν που σχετίζεται μαλλον με το ποντεσιομετρο αριστερα που ρυθμιζει την ενταση φωτισμου. Το επισκευασα σε εξειδικευμένο συνεργειο, το έβγαλαν και το δωσανε σε ηλεκτρολογο οπως μου ειπανε.

Σαν παθών και εγω μιλάω και λεω τη προσωπικη μου γνωμη... Η βλάβη είναι γνωστή, το να σκορπάς λεφτα απο δω και απο κει μήπως είναι το ένα μήπως το αλλο δεν θα σε βγάλει πουθενά...

Τα mk8 Civic έχουν θεμα με την μοναδα ABS, τελεία. Το γιατί και πώς ειναι μεγάλη συζήτηση.

Επειδή πρόκειται για φρένα, να σας πω απο προσωπική εμπειρία: πριν μερικους μήνες κατεβαινα το δρομο και πεταχτηκε απο το πουθενα μικρο παιδακι, αν δεν ειχα σωστο φρενο.. καταλαβαινετε.. (Παρομοιο περιστατικο πριν απο καιρο οδηγώντας παλιότερι αυτοκινητο χωρις ABS, με ντελιβερα χωρις κρανος που εκαψε κοκκινο και θα επεφτε πανω μου 100% αν δεν ημουν υποψιασμενος... Πιστεύω ολοι οσοι κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρομους έχουν παρομοιες εμπειρίες).

Αν το ειχα αφήσει ετσι οπως μου το έδωσε ο προηγούμενος τι θα ελεγα στους γονεις;;;

Αν ηταν δικο σας το παιδί και σας ελεγα, ε ενταξει βυθιζεται το πεταλι λιγο παραπανω αλλα ελα μωρέ το ABS πιανει καλα αν εχω το τιμονι στην γωνια Χ υπο τις συνθήκες Ψ κλπ κλπ κλπ...;;

Περιττό να σας πω οτι το δικό μου civic έμεινε παρκαρισμένο για κανα μήνα μέχρι να βρω άκρη, κι ας είχα σκάσει μέσα μου που δεν το εμπιστευομουν να παω μεχρι υο περιπτερο.. Σημειωτέον οτι φυσικα ειχε περασει ΚΤΕΟ αμέσως πριν την αγορα, (αλλη μεγαλη ιστορια με τα ΚΤΕΟ του κ..λου στην ελλαδα).

Αυτά είχα να πω με σεβασμό και φιλική διάθεση.:)

Φιλε μου δεν μιλαω για ιδανικες συνθηκες αλλα για την κοινη λογικη (οσο κλισε και αν ακουγεται). Η οδηγηση ειναι κοινωνικη δραστηριοτητα και πρέπει να διέπεται απο κανονες ειτε τους γουσταρουμε ειτε οχι.

Αντικειμενικα μιλωντας, απο τη στιγμη που τα φρενα στο αυτοκινητο ειναι ελλατωματικα, η αποσταση πεδησης αυξανεται, οσο καλα αντανακλαστικα και να εχεις, οσα χρονια και να οδηγεις ο χρονος μεχρι να ενεργοποιηθουν τα φρενα ειναι κρισιμος. Δεν μιλαω για ABS το οποιο ενεργοποιείται ετσι κι αλλιως αφου φρεναρεις, ούτε μιλαω για αλλους παραγοντες οπως λαστιχα κλπ που και αυτα εχουν την σημασία τους.

Στην περιπτωση που ανεφερα, και μιλαω παντα για τον εαυτο μου, ειμαι σιγουρος οτι το αυτοκινητο θα ειχε σταματησει πολυ αργα αν τα φρενα μου δεν ηταν στην κατασταση που ηταν.

Μιλώντας παλι για κανονες, γνωστος μου στο ΗΒ με αυτοκινητο 5 ετιας με ελαχιστα χιλιομετρα κοπηκε απο το αγγλικο κτεο γιατι το πιτσιλιτιρι του παρμπριζ "δεν εβγαζε επαρκη ποσοτητα νερου", αυτο δεν ειναι ουτοπικο. Ετσι γίνεται οπου υπαρχουν αυστηροι κανονες, δικαιο αδικο δεν ξερω.

Τωρα στην περίπτωση μας, για μενα που ειχα τα μεσα και τη γνωση για διορθωσω το προβλημα, το να κυκλοφορουσα με ελλατωματικα φρενα θα μου φαινοταν ανηθικο.

Δεν ξερω για τη δικη σου περιπτωση, μπορεις να κανεις ο,τι θες και να κυκλοφορεις οπως θες.
Την αποψη μου για αυτο το θεμα την εξέθεσα ξεκαθαρα νομιζω.